Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Print Friendly, PDF & Email

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Boerenkool stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven? Of maak er een lekker taart mee, stop het in een lasagne, in een soep, of kies vandaag eens deze lekkere zachte curry. Lekker met gierst of rijst!

Ingrediënten

  • 700 g boerenkool
  • 1 grote ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik kikkererwten
  • olie
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven en was het groen grondig. Knijp het vocht er uit en hak in snippers. Pel ui en knoflook en hak beide fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Verwarm een scheut olie in een ruime pan of wok en fruit ui en knoflook glazig. Voeg komijn, kerrie en kurkuma toe en daarna telkens in gedeelten de boerenkool. Wanneer alles begint te slinken voeg je ook de kokosmelk toe en eventueel nog een half blikje water. Laat stoven tot je de kool gaar genoeg vindt (dat varieert tussen de 7 en 15 min. schat ik) en verwarm de laatste minuten de kikkererwten mee en proef voor p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept