Snijbietsoep met feta en munt

Snijbietsoep met feta en munt

geschreven door Kievit op 14 september 2019

Snijbiet is een fantastische groente, heerlijk gestoofd of in een hartige taart, maar deze keer heb ik hem in een soep gestopt. Eerlijkheidshalve, de snijbiet lag net een dagje te lang te wachten en was al wat minder knapperig… maar zeker voor een soep maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Of je de yoghurt wel of niet toevoegt hangt een beetje van je smaak af, persoonlijk vond ik hem zonder de yoghurt al goed genoeg. Fris zurig, lekker met vers brood, in een ommezien heb je een lekker groene maaltijd in elkaar geflanst!

Ingrediënten

  • 700 g snijbiet (of spinazie)
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • verse munt
  • citroensap
  • nootmuskaat
  •   yoghurt
  • feta
  • peterselie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 25 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel en snipper ui en knoflook. Fruit glazig in een soeppan in een royale scheut olijfolie. Was de snijbiet en snijd de stelen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Het groen snijd je in kleine stukjes en voeg je even later ook toe. Voeg het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ook een handje muntblaadjes toe, een beetje gedoogde munt kan ook.  Kook ongeveer 10 min. tot de snijbiet zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje citroensap (ongeveer 1 el), verse nootmuskaat en p&z. Roer er van het vuur af een bekertje yoghurt door. Serveer de soep met vers gehakte peterselie en munt en verkruimelde feta.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!