Bloemkoolburgers

Print Friendly, PDF & Email

Bloemkoolburgers

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pas at ik deze heerlijke bloemkoolburgers bij een goede vriendin. Bijna beschaamd vertelde ze, als bijna altijd vegetarisch etend persoon, dat er ‘hamburgerkruiden’ in zaten. Nu zijn kruidenmixen heel erg handig, maar als je het etiket leest, kom je er vaak achter dat je al die kruiden gewoon in huis hebt. Alleen gerookte paprika heb je misschien niet, dat hebben we helaas bij Kievit ook nog niet in het assortiment, maar dat is echt een aanrader. Een beetje supermarkt heeft het trouwens vaak wel. In de Spaande keuken is het heel populair. Deze burgers kun je natuurlijk overal bij eten, wij aten ze als ‘hamburgers’ op een pitabroodje, met mayonaise (hummus zou ook lekker zijn), sla, augurk en komkommer. O, wat een feest vinden de kinderen dat! Lekker met frietjes erbij!

Ingrediënten

1 kleine bloemkool, 175 g kaas; bv. cheddar of een paar opgespaarde restjes, 2 of 3 eieren, 3-5 el bloem, 1 teentje knoflook, 1 tl paprikapoeder, ½ tl gerookte paprika (als je dit hebt neem anders meer gewone paprika), ½ tl komijnpoeder, ¼ tl cayennepeper, p&z, bakpapier, Om te serveren: zoetzure augurk; mayonaise of ketchup; pitabroodjes; wat sla en/of komkommer

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het groen van de bloemkool, was hem en dep droog. Rasp met de grove kant van je rasp of in een keukenmachine de bloemkool tot grove korrels. Je hebt ongeveer 400 g bloemkoolrasp nodig. Rasp de kaas en meng met de bloemkool, kruiden, 2 eieren en 3 el bloem. Voeg ook p&z toe. Kneed met je handen door elkaar en probeer of je er een beetje samenhangende burgers van kan vormen, voeg anders nog een ei en wat bloem toe. Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 min. in de oven. Serveer op een broodje of met een lekkere salade en frietjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK