Pasta met palmkool, kikkererwten en citroen

Pasta met palmkool, kikkererwten en citroen

geschreven door Kievit op 2 juli 2021

Jaja, palmkool in de zomer!  Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, is net zoiets als boerenkool: groen en super gezond. En je kan er echt veel meer mee dan stampen met piepers, probeer maar eens deze frisse combi met citroen. Dat smaakt niet naar winter maar echt zomers! Gebruik een lekkere scheut olijfolie door de pasta en je kan het prima af zonder kaas, maar liefhebbers doen er lekker gewoon een beetje over natuurlijk.

Ingrediënten

  • 1 grote portie palmkool (2 struikjes)
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 citroenen
  • 200 g kikkererwten (blik)
  • 350 g pasta (spaghetti of tagliatelle)
  • flinke scheut olijfolie
  • p&z
  • desgewenst kaas (bv parmezaan of pecorino) of edelgistvlokken voor erover
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Ris het groen van de nerven en was de palmkool goed, laat daarna uitlekken en snijd in stukjes. Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Rasp de schil van de twee citroenen en pers één helft het sap uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af, roer er een lepel olie door. Verwarm een scheut olie in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg knoflook en palmkool toe en roerbak een minuut of 5, doe daarna een klein scheutje water in de pan, de deksel erop en lat nog 5 min. garen. Daarna roer je er de citroenrasp, sap, kikkererwten, p&z en de spaghetti door. Als je wilt roer je er ook nog gerapte kaas door. Op het bord nog wat extra kaas of olijfolie.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!