Vegan- rucola pesto

Vegan- rucola pesto

geschreven door Kievit op 14 juni 2019

Rucola groeit zó goed in onze tuin dat ik besloot om eens te experimenteren met pesto van dit leuke gewas. En omdat ik dan graag de dingen nét weer eens anders dan anders wil doen, maakte ik een vegan variant met edelgistvlokken in plaats van de gebruikelijke Parmezaanse kaas.  Natuurlijk kun je ook lekker kaas nemen, als je niet zo nodig vegan wilt doen. Wij vonden de pesto erg lekker met gebakken courgette en aubergine en een likje op een pannenkoek met geitenkaas was ook erg smakelijk! En natuurlijk kan ie ook op pizza’s en pasta en een broodje kaas en op plakjes tomaat!

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 75 g cashewnoten
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2-3 el edelgistvlokken
  • kneepje citroensap
  • snuf zout
  • 6 el (of meer) goede olijfolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 10 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was de rucola, verwijder al te harde stelen en zwier of dep droog. Rooster eventueel de cashewnoten even in de koekenpan tot ze gaan geuren, maar het hoeft niet perse. Pel het teentje knoflook en snijd in plakjes. Maal de noten, rucola, knoflook, 2 el edelgistvlokken en 6 el olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg meer olie toe terwijl het draait tot je de gewenste dikte hebt. Proef of er nog meer edelgist door moet en misschien wat zout en een kneepje citroensap.  Bewaar het in de koelkast onder een laagje olie.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!