Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

geschreven door Kievit op 27 juni 2020

Bleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. En anders…. maak je de soep van vorige week!

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • eventueel 1 rode paprika
  • wat fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ el honing
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 15 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik), bewaar de kern van de groente eventueel voor een soepje.  Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!