Gevulde zappho met ei en salie

Print Friendly, PDF & Email

gevulde zappho's met amandelschaafsel bovenop

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis
Print Friendly, PDF & Email

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept

De zappho is een leuk gewas. In een heel ‘nest’ groeien de vruchten dicht bij elkaar. Als ze donkergroen kleuren, zijn ze klaar om te oogsten. In principe kan je de schil gewoon eten, maar het kan ook zijn dat hij toch een beetje te hard is. Met deze gevulde zappho’s is dat geen probleem, want dan lepel je hem eenvoudig leeg! Ei en salie smaken wonderwel bij elkaar en maken dit tot een feestelijk gerecht!

Ingrediënten

  • 2 zappho’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • beetje olijfolie
  • 1 klein stukje rode peper
  • ½ rode paprika
  • 2 eieren
  • 3 el roomkaas (ik nam plantaardige)
  •  8-10 salieblaadjes
  • 2 el amandelschaafsel (of een beetje geraspte kaas)

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zappho’s en snijd of schrap lelijke stukjes van de schil. Snijd het steeltje weg en snijd de zappho doormidden; zo dat je beide helften neer kunt zetten, snijd anders een klein stukje bij. Hol de zappho’s een beetje uit met een scherpe lepel of een meloenboor (bewaar het vruchtvlees, de pitten kun je ook eten) en bestrooi aan de binnenkant met een beetje zout. Zet ze met de bolle kant boven in een ovenschaal, bestrijk met wat olie en laat ze vast een kwartiertje voorgaren in de oven. Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Fruit ze glazig in een koekenpan  met wat olijfolie. Hak de uitgeschepte stukjes zappho fijn en bak ze mee met de ui. Voeg als je van pit houdt een beetje rode peper te. Snijd de helft van de paprika en snijd in kleine stukjes. Was 8-10 salieblaadjes, snijd in fijne reepjes en voeg toe aan de koekenpan. Voeg ook de paprika toe en laat even bakken, schep om, zodat goed wat vocht verdampt. Draai het vuur uit. Klop de eieren los met de roomkaas en geef wat p&z. Schep het ui-zappho mengsel er door. Haal de schaal met zappho’s even uit de oven en draai ze om. Prik hier en daar even om te kijken hoe gaar ze al zijn. Vul ze met het ei-mengsel, een eventueel teveel aan ei kan je meebakken in een klein bakje. Bak ze nog 15 min in de oven en bestrooi dan met een beetje geraspte kaas of amandelschaafsel. Laat dit nog even kleuren en serveer. Lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld gierst of quinoa en een eenvoudige tomatensaus.   

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis
Print Friendly, PDF & Email

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept