Rode kool gesmoord in balsamicoazijn

Print Friendly, PDF & Email

Rode kool gesmoord in balsamicoazijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode kool heeft, als je het kookt, echt een beetje tijd nodig. Een echte klassieker maak je met ui en appeltjes en specerijen, maar ik wilde eens uitproberen hoe het wordt als je voor de allersimpelste optie gaat: zo min mogelijk ingrediënten. Wat wordt het dan? Nou, als je voor zo’n lekkere balsamico-azijn kiest, is het resultaat heel smakelijk!

Ingrediënten

1 middelgrote rode kool, een scheut goede olijfolie, 8 el  balsamicoazijn, 1 el appelstroop of suiker, scheutje water, p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de kool. Snijd de kool door midden door het hart. Snijd de kern uit elke helft en leg ze dan plat op het snijvlak. Snijd de kool fijn met een groot keukenmes of gebruik de groenteschaaf. Verwarm een scheut olie in een zware gietijzeren pan en bak de kool heel even aan. Doe er dan de azijn, appelstroop en een halve kop water bij en breng het geheel met het deksel op de pan op een laag vuur aan de kook. Smoor op een laag pitje 30-40 min., roer iedere 10 minuten om en voeg zo nodig wat water toe. De kool is klaar als hij mooi zacht is. Breng op smaak met p&z en eventueel nog wat suiker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK