Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Print Friendly, PDF & Email

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool en kerrie, dat is een klassieke combinatie voor mij. En kikkererwten erbij is ook niet nieuw. Wel nieuw was het om het als salade te eten, ik deed er een beetje verse spinazie bij en avocado blokjes. Met gebakken broodjes maakten we er een heuse picknick van om een goede lentedag te vieren.

Ingrediënten

1 kleine bloemkool, 1 blikje kikkererwten, 1 teen knoflook, 1 citroen, 1 avocado, handje peterselie, 1 el garam massala of kerrie, 3 el olijfolie, p&z in roosjes, olijfolie, eventueel 200 g fijne bladspinazie of winterpostelein

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes, de kern snijd je in plakjes. Kook met een bodem water beetgaar en laat dan afkoelen in een vergiet. Was de spinazie of winterpostelein en zwier droog. Roer in een kom een dressing van olijfolie, een teen knoflook uit de pers, garam massala en 2 à 3 el citroensap. Meng de bloemkool erdoor. Kiep de kikkererwten in de vergiet en spoel ze even af, meng ze daarna door de bloemkool. Halveer de avocado, wip de pit er uit en verwijder de schil. Snijd in blokjes en leg ook in de kom, sprenkel er een lepel citroensap over en hussel er voorzichtig door. Meng er desgewenst ook nog de spinazie door en bestrooi met een beetje peterselie. Lekker met pitabroodjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK