Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Print Friendly, PDF & Email

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen, zoals rozemarijn  of oregano, maar er staat nog heel veel tijm in zowel Lelystad als Katwijk, dus daar gaan we mee aan de slag!
Je zou natuurlijk gewoon de pompoen in partjes kunnen roosteren in de oven, beetje knoflook en tijm erop, klaar ben je, maar je kan er ook een heel gerecht van maken. Gewoon met een eitje en wat pitjes. Oorspronkelijk zat er ook nog huttenkäse door, maar ik sleutel graag een beetje aan recepten en ik meende dat het wel zonder kon. Voor veganistische varianten pureer je een blok zijdentofu met een handvol cashewnoten en misschien een lepeltje gistvlokken, dat gaat ook geweldig. Kortom: zo’n recept als dit is gewoon een idee waar je nog alle kant mee uit kunt!

Ingrediënten

1 flinke pompoen (een gewone hokkaido), 3 rode uien, 3 tenen knoflook, 150 g paddenstoelen bv. shiitake, olijfolie, paar takjes tijm, p&z, 4-5 eieren, scheutje (plantaardige) room, handjevol pijnboompitten

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de pompoen schoon, snijd steel en lelijke plekjes van de schil en klief doormidden. Haal met een lepel de pitten er uit en snijd dan eerst in plakjes en daarna in stukjes, niet te klein. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat en hussel om met wat olijfolie , wat p&z en wat tijm dat je van de takjes rist (of een tl gedroogde uit een potje).  Schuif de bakplaat in de oven voor 20 min., schep halverwege een keer om. Pel de uien en snijd in stukjes of partjes, pel vast de knoflooktenen en borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui een paar minuten op laag vuur en pers dan de knoflook er bij en bak een paar minuten mee. Voeg dan ook de paddenstoelen toe en bak nogmaals een paar minuten. Breng op smaak met p&z. Kluts de eieren los in een kom met een beetje room en wat p&z. Schep de pompoen over in een ovenschaal en meng met de gebakken uien en paddenstoelen. Verdeel er het eimengsel over, strooi de pijnboompitjes erover en ris er nog wat tijm over. Bak nog ongeveer een half uur in de oven tot het ei gestold is en de pompoen helemaal zacht.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept