Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

geschreven door Kievit op 20 november 2020

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen, zoals rozemarijn  of oregano, maar deze week oogsten we de laatste tijm uit de tuin, vandaar. Je zou natuurlijk gewoon partjes kunnen roosteren in de oven, beetje knoflook en tijm erop, klaar ben je, maar je kan er ook een heel gerecht van maken. Gewoon met een eitje en wat pitjes. Oorspronkelijk zat er ook nog huttenkäse door, maar ik sleutel graag een beetje aan recepten en ik meende dat het wel zonder kon. Voor veganistische varianten pureer je een blok zijdentofu met een handvol cashewnoten en misschien een lepeltje gistvlokken, dat gaat ook geweldig. Kortom: zo’n recept als dit is gewoon een idee waar je nog alle kant mee uit kunt!

Ingrediënten

  • 1 flinke pompoen (een gewone hokkaido)
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 150 g paddenstoelen bv. shiitake
  • olijfolie
  • paar takjes tijm
  • p&z
  • 4-5 eieren
  • scheutje (plantaardige) room
  • handjevol pijnboompitten
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 60 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de pompoen schoon, snijd steel en lelijke plekjes van de schil en klief doormidden. Haal met een lepel de pitten er uit en snijd dan eerst in plakjes en daarna in stukjes, niet te klein. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat en hussel om met wat olijfolie , wat p&z en wat tijm dat je van de takjes rist (of een tl gedroogde uit een potje).  Schuif de bakplaat in de oven voor 20 min., schep halverwege een keer om. Pel de uien en snijd in stukjes of partjes, pel vast de knoflooktenen en borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui een paar minuten op laag vuur en pers dan de knoflook er bij en bak een paar minuten mee. Voeg dan ook de paddenstoelen toe en bak nogmaals een paar minuten. Breng op smaak met p&z. Kluts de eieren los in een kom met een beetje room en wat p&z. Schep de pompoen over in een ovenschaal en meng met de gebakken uien en paddenstoelen. Verdeel er het eimengsel over, strooi de pijnboompitjes erover en ris er nog wat tijm over. Bak nog ongeveer een half uur in de oven tot het ei gestold is en de pompoen helemaal zacht.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!