Snelle pasta met broccolisaus

Print Friendly, PDF & Email

pasta met saus van broccoli en ansjovis

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Dit is zo’n heerlijk snel klaar recept en ook kinderen die niet erg dol zijn op broccoli, eten bij ons thuis dit gerecht met smaak op. Als je niet van ansjovis houdt is het alleen niet geschikt, maar dan vind je op onze site vast wel iets waar je wel blij van wordt!

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 potje (of blikje) ansjovis op olie (80 à 100 g), 1 teen knoflook, 1/2 rode Spaanse peper of tl sambal (met kinderen beter weglaten…), 350 g pasta (penne of farfalle zijn fijn), scheut olijfolie, zwarte peper, stukje Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet het water voor de pasta vast op en maak de broccoli schoon; de stronk kan, geschild mee in plakjes, de rest in mooie kleine roosjes. Stoom ze in een stoommandje gaar, de plakjes van de stronk eerst in de pan, na 2 min. ook de roosjes erbij en nog 8 min. stomen, of tot u ze net kunt doorprikken met een vork. Zet nu ook de pasta op, eventueel een snuf zout aan het kookwater toevoegen, kijk op het pak voor de kooktijd. Verwarm in een pan met dikke bodem de ansjovis met de olie uit het potje tot ze makkelijk uiteenvallen: dat duurt een minuut of drie. Voeg de knoflook uit de pers en desgewenst de  fijngehakte peper of sambal toe. Wanneer de broccoli gaar is, de helft ervan apart houden en de rest (zeker de plakjes) bij de ansjovis voegen. Pureer met de staafmixer, voeg een scheut kookvocht toe van de broccoli, afhankelijk van hoe dik of dun u de saus fijn lijkt. Giet de pasta af en roer die samen met de broccoliroosjes door de saus en ook een scheut olijfolie. Op het bord naar smaak Parmezaanse kaas raspen en zwarte peper malen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept