Maïsblini’s

blini met mais

geschreven door Kievit op 27 augustus 2021

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant met maïs. Ze zijn heerlijk met gebakken vis (kies duurzaam!), een schepje zure room en een pittige salsa. En een groene salade!

Ingrediënten

  • 2 maiskolven
  •  100 g ricotta
  •  2 eieren
  •  50 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met een snuf bakpoeder)
  •  1 rode Spaanse peper (optioneel)
  •  2 flinke el fijngehakte peterselie of koriander
  •  peper & zout
  •  boter of olie om te bakken
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 35 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel de maïskolven en snijd met een scherp mes de korrels er af. Dat gaat het makkelijkst als je ze rechtop zet. Doe de ricotta in een kom met de eieren, maïs, meel, gehakte peterselie (of koriander), p&z en eventueel de gehakte Spaanse peper. Meng goed door elkaar en laat het 15-20 min. staan. Smelt de boter of olie in een pan met een zware bodem en schep lepels van het mengsel in de pan als de boter heet is. Keer de blini’s zodra ze mooi bruin zijn geworden en bak dan ook de andere kant.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!