Snijbiettaart met kaas en pitjes

Snijbiettaart met kaas en pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Voor een etentje maak ik graag een grote plaattaart. Het ziet er feestelijk uit en je kan het van te voren maken en koud eten, zoals wij deden, of in de oven zetten al de gasten er bijna zijn. Snijbiet en gewone spinazie zijn familie van elkaar, maar de Nieuw-Zeelandse spinazie hoort bij de Ijskruidfamilie. Toch kun je ook deze denk ik prima in deze taart gebruiken, ik maakte hem met mooie rode snijbiet. En we hadden zo’n trek dat we al begonnen waren met eten, toen ik opeens bedacht dat er nog een foto gemaakt moest worden. Geen uitvoerige styling bij Kievit, maar hup, snel gekiekt.  En toen lekker opeten!

Ingrediënten

1 grote bos snijbiet of portie spinazie, 1 rode ui of bosui, 2 teentjes knoflook, kruiden naar keuze ik gebruikte:, 1 handje verse munt, 1 handje peterselie en een klein handje salie, 100 g feta, 100 g ricotta (dikke yoghurt of kwark kan ook), 50 g geraspte kaas, rasp van 1 citroen, 25 g pijnboompitjes, 25 g amandelschaafsel, scheutje olie, p&z, Voor het deeg:, 225 g bloem, 125 g kwark of yoghurt of ricotta, 1 tl bakpoeder, 40 ml olie, snuf zout, 1 tl Italiaanse kruiden

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst het deeg: meng het meel met de overige ingrediënten tot een mooi deeg, misschien moet er een heel klein drupje water bij. Laat even rusten in de koelkast terwijl je de groente voorbereid. Verwarm de oven vast voor op 180°C.  Was de groente goed en snijd blad grof en stelen fijn. De Nieuwzeelandse spinazie pluk je van de stelen, de onderste stukken steel zijn te taai om te eten. Pel en snipper ui en knoflook. Bak in een ruime pan in een scheutje olie de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Voeg de steeltjes van de groente toe en na een paar minuten ook het blad. Stoof een kleine 10 min en voeg op het laatst ook de verse  kruiden toe, fijngehakt. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en p&z toe aan de groente en proef even. Vet een lage bakvorm in en bekleed deze met het deeg. Verdeel het groente mengsel over het deeg en strooi er het amandelschaafsel over.  Bak ongeveer 30 min. gaar en goudbruin. Warm én koud lekker!   Kindertip: Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer dan de groente nadat je het hebt gebakken.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept