Bloemkool met een korstje 

Print Friendly, PDF & Email

Bloemkool met een korstje 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool, kaas en ansjovis is een heel traditionele combinatie in Italië.  Met een knapperig korstje er op wordt het helemaal smullen, oelala!

Ingrediënten

1 bloemkool, p&z,  2 takjes rozemarijn,  4 ansjovisfilets,  100 g geraspte kaas, 250 ml crème fraîche, 4 sneetjes brood, scheut olijfolie

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC of gasovenstand 4. Breng een  pan water aan de kook. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in kleine roosjes, de stronk in plakjes. Pluk de naaldjes van de rozemarijn. Doe de bloemkoolstukjes in de pan en kook ze 5 min. Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze met de crème fraîche in een kom. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met p&z. Giet een scheut olijfolie in een keukenmachine en doe daar het brood en de rozemarijn bij. Hak het fijn tot het broodkruim lijkt. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en doe in een ovenschaal. Schep de saus over de bloemkool, strooi de rest van de kaas erover en daarna het broodkruim. Zet de schaal 30-40 min. in de oven of tot de korst mooi goudbruin en krokant is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK