Pasta met bleekselderij en tijm

Print Friendly, PDF & Email

Pasta met bleekselderij en tijm

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk! In plaats van bleekselderij zou dit gerecht ook met venkel (in stukjes gesneden0 of prei gemaakt kunnen worden,  net zo snel en ook heel lekker. Voor wat extra eiwitten kies je bijvoorbeeld een knapperig gebakken stukje tofu, gebakken vis of kip smaken hier ook goed bij, kies alsjeblieft wel een biologisch kippetje!

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 2 uien, 2 teentjes knoflook, scheutje olie, 1 bekertje crème fraîche, 350 g pasta (ik koos penne), 3 takjes tijm, 1 el mosterd, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet vast het water op voor de pasta en maak de bleekselderij schoon. Snijd de onderkant van de struik bleekselderij af en was de stelen één voor één onder de kraan. Bewaar een beetje blad ter garnering en snijd de rest van de bleekselderij in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Zet de pasta op en kook gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de bleekselderij toe. Bak onder af en toe omscheppen en ris intussen de blaadjes van de tijm, voeg die ook toe, samen met de crème fraîche en een lepel mosterd. Laat met een deksel op de pan gaar worden, proef af en toe even. Giet de pasta af en meng door de bleekselderij. Serveer met een beetje geraspte Parmezaan.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK