Aardpeersoep met rozemarijn

aardpeersoep met olie, op kleur gebracht met paprikapoeder en wat snippertjes groen van peterselie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Dit is zó makkelijk en zó lekker! Een perfect soepje voor een winterse lunch, of als voorafje bij je kerst diner. Al zaten wij na ons kleine bordje soep best al vol, dus ik zou als kerstdiner voorafje dit soepje in mooie kleine glaasjes of espressokopjes serveren, dan is het een echte smaakopwekker.  En hij is gelukkig heel gemakkelijk al van te voren te bereiden, dat is ook altijd fijn.

Ingrediënten

  • 700 g aardperen
  • 1 flinke ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el olie of boter,
  • 800 ml (haver) melk
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 takje verse rozemarijn
  • p&z
  • paprikapoeder
  • olie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid eerst alle groente voor. Pel de ui en snipper fijn. Was de bleekselderij en snijd in boogjes. Bewaar wat groene blaadjes om te garneren. Schil de aardperen en snijd in stukjes. Verwarm de boter of olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg dan aardpeer en bleekselderij toe en bak even mee. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en voeg toe. Druk de bouillontabletten stuk op de bodem van de pan en voeg de melk toe. Breng aan de kook en laat de groenten in 15-20 min. zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer of liever nog in de blender, dan wordt hij zijdezacht. Proef voor p&z. Serveer met wat bleekselderijgroen en wat druppels olie waar je paprikapoeder door hebt geroerd of gewoon een snufje paprikapoeder.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK