Andijvie salade met blauwe kaas en cashewnoten

andijvie salade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bibimbap met pittige paksoi

Een kleurrijke kom vol groente en een beetje pit.

Bekijk het recept

Pittige spitskool met falafel en yoghurtsaus

Een beetje bleek, maar stiekem heel smaakvol

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 krop andijvie
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
100 g blauwe kaas
50 g cashewnoten (of andere noten), grof gehakt
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwijder lelijke bladdelen van de andijvie en snijd in heel dunne reepjes. Misschien heb je niet de hele krop nodig. Was de sliertjes en slinger goed droog. Doe de olijfolie, p&z en azijn in een kom, klop met een vork door elkaar en prak de helft van de kaas erdoor. Voeg de helft van de noten en sla toe en schep alles goed door elkaar. Proef af op p&z. Brokkel de rest van de kaas over de salade en de noten en serveer.

Is de krop andijvie te veel? In het onderstaande filmpje zie je hoe je de andijvie split.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel salade met komkommer en wortel

Hollandse blaadjes met een Oosterse smaak

Bekijk het recept

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Een nieuwe twist voor vertrouwde groente

Bekijk het recept