Andijviesalade met ansjovis, tomaat en ei

Andijviesalade met ansjovis, tomaat en ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Een bittertje van de andijvie, zout van de ansjovis, zoet en zuur van de tomaat en iets zachts van de gekookte eieren, deze salade is een uitgebalanceerde mix. Mocht je nu niet van ansjovis houden, lekker zoute feta of olijven zijn goede vervangers.

Ingrediënten

1 krop andijvie, 3 tomaten, 4 eieren, 5 sliertjes ansjovis, klein teentje knoflook, 1 tl mosterd, 2 el azijn, 5 el olie, peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder lelijke blaadjes en randjes van de andijvie en snijd in dunne reepjes. Was de andijvie en slinger goed droog. Kook de eieren hard, laat daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze. Was de tomaten en snijd in stukjes. Snijd de ansjovis in heel kleine stukjes. Meng in een slakom de olie, azijn, mosterd, geperste knoflook en wat peper. Prak de ansjovis met een vork fijn, zodat ze zo goed als oplossen in de saus. Meng de andijvie met de dressing en de helft van de tomaatjes. Strooi de rest over de salade. Halveer de eieren en schik ze op de sla.