Curry van pastinaak met kidneybonen

Print Friendly, PDF & Email

20180123_181335_1516968508138_resized-1024x576

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak is een bijzondere groente, met een best uitgesproken smaak. In deze curry komt de zoete smaak goed naar voren en wij vonden de combinatie met de kruiden erg geslaagd. De kinderen vonden het helaas minder lekker, voor hen had ik misschien beter het gewoon standaard met aardappels en rozemarijn en knoflook uit de oven kunnen maken. Zucht. Ik blijf het proberen en gelukkig proeven mijn kinderen ALTIJD. Maar ja, iets lekker vinden kan je nu eenmaal niet niet sturen.

Ingrediënten

4 flinke pastinaken (700 g); 2 uien; 3 tenen knoflook; stukje gember, ongeveer 1 tl fijngehakt; 1 blikje (400 g) kidneybonen; 1 blikje gepelde tomatenstukjes (400 g); 1 scheut olie; ½ tl komijnzaad; ½ tl venkelzaad; 1 tl paprikapoeder; ½ tl geelwortel; ½-1 tl garam masala; p&z; scheutje water;  gehakte koriander.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd onder- en bovenkant van de pastinaken en schil ze met een dunschiller. Snijd in stukjes. Zet ze met wat water op het vuur en kook 5 min., giet daarna af. Intussen pel je uien en knoflook en schil je de gember. Snipper de ui en hak knoflook en gember fijn. Bak in een scheut olie de komijn- en venkelzaadjes een paar min. en voeg dan de uien toe en bak ze goudkleurig. Voeg de gember en knoflook toe, een snufje zout en de tomaten uit blik. Voeg ook het paprikapoeder, geelwortel de massala toe. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken. Wanneer de tomatensaus suddert, voeg je de bijna zachte pastinaak en de kidneybonen toe. Misschien moet er ook nog een scheutje water bij. Warm even door en proef voor p&z en misschien nog wat massala. Hak het korianderblad en strooi dat op het bord erover. Lekker met rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK