Andijviesalade met sinaasappel en walnotenolie

Print Friendly, PDF & Email

1123 andijvie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Uit Frankrijk namen we deze zomer walnoten mee en we kregen van de boer een flesje zelf geperste notenolie cadeau. Toen pas goede vrienden uit de Dordogne bij ons op bezoek kwamen, namen ze een nieuwe vracht walnoten en ook een voorraadje olie mee! Probeer het eens, het is een bijzonder smakende olie, vol goede stofjes. Met een paar ingrediënten zet je zo een smakelijke salade op tafel.

Ingrediënten

  • ½ krop andijvie of 4-5 witlofstronkjes
  • 1 (rode) sinaasappel
  • 2 el walnotenolie
  • 50 g walnoten
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur, let op dat ze niet verbranden. Was de andijvie (of maak de witlof schoon) en zwier de andijvie goed droog. Rasp ongeveer 1 tl van de schil van de sinaasappel en doe dat in een kom. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel af en snijd dan met een scherp mesje de schil eraf, zó dat je alle vliesjes wegsnijd. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit (boven de kom), verwijder de pitjes en knijp het sap uit het restant. Rasp er een klein beetje gember bij, voeg wat p&z toe en 2 el walnootolie. Snijd de andijvie (of witlof) in dunne reepjes en meng met de dressing. Hak de noten grof, strooi over de salade en serveer.