Bleekselderijstoof met tomaat en oregano

Print Friendly, PDF & Email

Bleekselderijstoof met tomaat en oregano

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij, altijd lekker door de pastasaus, in een soepje of een paar stengels rauw om weg te knagen, maar ook als echt groente gerecht heel smakelijk. Met tomaat is het een goed combinatie. Ik gebruikte verse oregano uit de tuin, maar gedroogde kan natuurlijk ook. Lekker met rijst of quinoa en een beetje geraspte kaas op je bord.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 1 grote ui, 4 tomaten, 1 teen knoflook, 1 blik witte bonen, scheut olie, p&z, flinke handvol oreganoblaadjes, eventueel beetje Parmezaanse of pittige kaas om te raspen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide. Snijd onder- en bovenkant van de bleekselderij af en spoel de stelen schoon onder de kraan. Snijd daarna in niet te dunnen stukjes. Verwarm een scheutje olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en de bleekselderij en laat een minuut of 5 bakken, schep af en toe om. Geef een beetje p&z, doe er een klein scheutje water om en laat met een deksel op de pan nog 5 min. stoven. Was intussen de tomaten, snijd het kerntje er uit en snijd in stukjes. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Pluk de oregano van de steeltjes, was de blaadjes en hak fijn. Voeg tomaat en oregano toe en laat nog even mee stoven. De laatste minuten voeg je ook de bonen toe en proef je nog even voor p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK