Andijviesoep met noodles en rooktofu
Een lekker snel soepje, dat kan ook met andijvie! Wij zijn thuis dol op andijvie, maar het schijnt helemaal niet hip te zijn, want ik kom bijna nergens recepten tegen. Onbegrijpelijk, andijvie is superspul! En oer-Hollandse stamppot rauwe andijvie is natuurlijk ook nog steeds een topper en daar hoeft echt niet persé worst bij hoor!
Ingrediënten
1 krop andijvie, 1 ui, 1 stukje gember, 2 teentjes knoflook, 1 blokje rooktofu, scheutje tamari, ½ pakje noodles, 1 groentebouillonblokje, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kerriepoeder, eventueel scheutje geroosterde sesamolie, olie om te wokken
Bereiding
Snijd de tofu in blokjes en hussel in een kommetje even om met 2 lepels tamari en laat even marineren. Pel ui en knoflook en schil de gember. Hak gember en knoflook zo fijn als je kunt en snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de andijvie in repen en was grondig, laat uitlekken in een vergiet. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofu bruin en knapperig. Schep uit de wok (terug in het kommetje met tamari is prima) en houd even apart. Dan weer een klein beetje olie in de wok en bak ui, knoflook en gember even aan. Voeg de kerrie en koriander toe, bak kort mee en voeg dan de andijvie toe. Bak al omscheppend tot het begint te slinken, dat gaat snel! Intussen breek je de noodles en wel je ze in kokend water (kijk op het pak). Ik mengde ze met 800 ml heet water en het bouillonblokje en kieperde daarna alles bij de andijvie, wil je een heldere soep, dan moet je ze afgieten en ze afspoelen en dan het bouillonblokje in 800 ml nieuw water oplossen en toevoegen. Roer de bouillon en noodles door de soep en ook de tofu en tamari. Proef, maak op smaak met nog wat tamari en eventueel een puntje sambal en een scheutje geroosterde sesamolie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 380
- Volgende »