Aubergine & rucola op een broodje

een boterham met tahin, daarop rucola en dan plakjes aubergine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gastblog Arianne: Aziatische stoofpot (vegan)

stoofpot-Arianne

Ingrediënten (voor 4 personen) Benodigdheden Stoofpannetje Mes Snijplank Spatel Bereiding Snipper de uien en snij de knoflook en gember fijn.…

Bekijk het recept

Poké bowl met Chinese kool of paksoi

Bekijk het recept

Vroeger werkte ik in een cafeetje en daar serveerden we broodjes met gegrilde aubergine en dat maak ik af en toe nog! Lekker met tahin of een niet te sterke geitenkaas, helemaal extra lekker als je er ook nog wat rucola bij doet. Simpel geluk!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • handvol rucola
  • brood
  • boter
  • tahin
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (of beter: maak deze aubergine als de oven toch al aan staat). Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en dan in stukken, of juist ronde plakken, wat je wilt. Vet een bakplaat in en leg de aubergine er op. Geef alle stukjes met een kwastje nog een lijkje olie ne geef ze wat p&z. Rooster ze 10 min. in de oven en draai ze dan voorzichtig of en bak nog 5 min. Laat afkoelen en bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast. Heerlijk op een broodje met tahin en rucola, extra lekker met wat goede olijfolie erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK