Bataat uit de oven met blauwe kaas

bataat plakjes met gesmolten blauwe kaas er op

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofsoep

Ook het loof van de venkel is bruikbaar!

Bekijk het recept

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaise saus, puree en ham

Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!

Bekijk het recept

Hmmm, het zoete van de bataat met een beetje zout van de blauwe kaas, wat mij betreft mag je dit al een hapje bij de borrel serveren of als geraffineerd voorafje. Maar wat meer plakjes, gewoon bij je maaltijd met bijvoorbeeld rijst, salade en misschien nog iets van vlees of vis of een vega-variant is wat mij betreft ook prima!

Ingrediënten

  • 700 g prei, bataat of 1 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 50-75 g blauwe kaas (Stilton is lekker!)

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Dit is zo simpel en zo lekker! Zet je oven op 180°C en maak je groente schoon. Prei in grote stukken, bloemkool in niet te grote roosjes (en de stronk in plakjes!) of de bataat geschild en in plakjes. Hussel ze om met een beetje olie en bak je bijna gaar in de oven, eventueel dek je de prei eerst even af met een beetje folie. Wanneer het bijna gaar is (kijk na 15 min,. bataat al na 10 min.) en keer het om. Strooi er wat verkruimelde blauwe kaas over en geef nog wat peper. Laat lekker smelten in de oven en eet het samen met rijst of aardappels.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK