Gevulde padronpepers
De padron pepers in de kas vonden het fijn met alle warmte van de afgelopen tijd en ze zijn inmiddels bijna allemaal rood gekleurd. Meestal worden ze groen gegeten, in Spanje worden ze vaak als borrelhapje geserveerd, simpel gegrild en met een beetje zout bestrooid. De rood geworden pepers smaken nauwelijks heet, meer zoet maar net iets spannender dan rode paprika en ik besloot ze als hapje, gevuld te serveren. Je kunt ze ook gewoon meebakken in een wokschotel. Wanneer je wat meer pit wilt, laat je (een deel van) de zaadjes zitten!
Ingrediënten
- 4 padron pepers
- 100g roomkaas
- 1 ei
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- handje peterselie (of bleekselderijgroen!)
- 50 g geraspte kaas
- 3 el amandelmeel (of restje rijst)
- p&z
- olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pepers en snijd ze, door het groene steeltje heen, over de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten, je kunt voor extra pit ook wat laten zitten, de meeste padronpepers zijn niet echt scherp. Meng in een kommetje de roomkaas, ei, gehakte peterselie, geraspte kaas, gesnipperde ui, en knoflook uit de pers. Doe er ook wat p&z bij en wat amandelmeel of een restje rijst om te binden. Vet een ovenschaaltje in en geef ook de buitenkanten van de pepers een likje olie. Schep beide helften van de pepers vol en zet ze voorzichtig weer op elkaar (al kan je ze ook in helften bakken). Bak ze 15 minuten in de oven en serveer als leuk bijgerecht of als borrelhapje.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »