Bataatstamppot met zuurkool en halloumi

Zoete aardappelstamppot met zuurkool en halloumi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ondanks dat de zoete bataat ook wel zoete aardappel genoemd wordt is dit tropisch knolgewas geen familie van de aardappel, ze behoort tot een andere plantenfamilie, namelijk de windefamilie. En inmiddels wordt deze knol ook in ons eigen land geteeld, dat is fantastisch! Het wordt in veel delen van de wereld gegeten en is een mooie afwisseling op onze pieper.

Ingrediënten

  • 700 g bataat
  • zakje zuurkool
  • 1 rode ui
  • handje rozijnen
  • 1/2 kopje (plantaardige) melk
  • olijf- of kokosolie
  • 1 el boter
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 rode (punt) paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pakje halloumi
  • naar smaak p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden. Kikkererwten laten uitlekken. Zuurkool laten uitlekken. Schil en snij ondertussen de bataat in grote stukken, en zet op met water. Rozijnen weken in heet water. Ui pellen en snipperen. Fruit de ui in een beetje olie in een koekenpan. Ris wat tijm af en bak even mee. Kikkererwten (uitgelekt) op een bakplaat om husselen met een beetje olie, paprikapoeder en wat zout en in de oven in +/- 20 minuten knapperig roosteren. Halverwege een keer husselen. Zuurkool (uitgelekt) bij de ui doen en even meebakken. Melk en de rozijnen toevoegen en met de deksel op de pan even stoven. Grillpan voorverwarmen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden en meebakken in de oven met de kikkererwten. Bataat afgieten en met een klont boter of scheutje olie en p&z tot puree stampen. Halloumi in plakken snijden en in de hete grillpan bakken tot het wat kleurt. Bataatpuree serveren met zuurkool, plakjes halloumi en een schep van de kikkererwten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK