Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

geschreven door Kievit op 4 september 2020

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel en olijven, je zou er in ons kikkerlandje niet zomaar opkomen. Als je nog verse rozemarijn in je tuin hebt staan, zijn een paar gehakte topjes er ook heel smakelijk door!

Ingrediënten

  • 500 g venkel
  • 2 handsinaasappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  •  1 klein potje kalamata olijven
  • p&z
  • optioneel: rozemarijn
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Doe in een slakom en strooi er een beetje zout over. Maak de venkel schoon, trek van de buitenkant eventuele draadjes er uit. Snijd onder– en bovenkant bij en halveer de knol. Snijd de harde kern er uit. De afsnijdsels kun je gebruiken voor een bouillon, bewaar ze in je koelkast. Snij dan de venkel in heel dunne reepjes, echt zo dun als je kan. Doe de venkel in de schaal bij de uien. Schil de sinaasappels boven de kom, zodat het sap in de kom valt en snijd met een goed scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de restanten. Snijd de olijven eventueel doormidden en voeg toe aan de salade. Maal er wat peper over en sprenkel olijfolie er over. Meng alles en serveer.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!