Bieten toetje met chiazaad

toetje van gele biet en chiazaad, gegarneerd met aardbei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Misschien ken je chiazaad al? Zo niet, het is leuk spul om eens uit te proberen. Deze kleine zaadjes hebben een hoge voedingswaarde, vol vezels, mineralen en eiwitten. Wel is het belangrijk dat je de zaadjes laat wellen in vocht of er royaal vocht bij consumeert, want ze nemen veel water op. Zou je ze droog eten, dan onttrekken ze teveel water aan je darmstelsel! Deze bietenpudding is een experiment, leuk om te proberen met een restantje biet. Je kunt voor een romiger textuur het sap ook vervangen door kokosmelk, misschien wil je dan ook nog wat citroenrasp toevoegen voor de frisheid.

Ingrediënten

  • 300 g gekookte gele bietjes
  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml sap
  • bv appelmangosap of sinaasappelsap
  • 4 el chiazaad
  • eventueel aardbeien om te versieren

Bereidingstijd: 119 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de bietjes (zonder schil) in blokjes, pel de bananen en snijd in stukken. Doe in een blender en giet het sap erbij. Pureer het helemaal glad en roer dan het chiazaad erdoor. Verdeel over mooie, kleine bakjes. Ik nam glazen bakjes en legde in elk bakje wat plakjes aardbei tegen de wand aan. Laat het mengsel in opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur, of maak het een dag van tevoren). Versier eventueel met een aardbei, blaadje munt of een ander stukje fruit en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK