Bieten toetje met chiazaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPaksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptMisschien ken je chiazaad al? Zo niet, het is leuk spul om eens uit te proberen. Deze kleine zaadjes hebben een hoge voedingswaarde, vol vezels, mineralen en eiwitten. Wel is het belangrijk dat je de zaadjes laat wellen in vocht of er royaal vocht bij consumeert, want ze nemen veel water op. Zou je ze droog eten, dan onttrekken ze teveel water aan je darmstelsel! Deze bietenpudding is een experiment, leuk om te proberen met een restantje biet. Je kunt voor een romiger textuur het sap ook vervangen door kokosmelk, misschien wil je dan ook nog wat citroenrasp toevoegen voor de frisheid.
Ingrediënten
- 300 g gekookte gele bietjes
- 2 rijpe bananen
- 300 ml sap
- bv appelmangosap of sinaasappelsap
- 4 el chiazaad
- eventueel aardbeien om te versieren
Bereiding
Snijd de bietjes (zonder schil) in blokjes, pel de bananen en snijd in stukken. Doe in een blender en giet het sap erbij. Pureer het helemaal glad en roer dan het chiazaad erdoor. Verdeel over mooie, kleine bakjes. Ik nam glazen bakjes en legde in elk bakje wat plakjes aardbei tegen de wand aan. Laat het mengsel in opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur, of maak het een dag van tevoren). Versier eventueel met een aardbei, blaadje munt of een ander stukje fruit en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 397
- Volgende »