Bietjes met ui

gele bietjes met ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

‘De bosuien zijn een beetje groter dan ik dacht’, melde Sebastiaan vanaf de tuin. ‘Kun jij daar iets mee?’ Ja, natuurlijk, dit soort vragen vind ik altijd juist leuk. Iets met ui …. prima bij die zachte, goudgele bietjes. Het geheim van rauwe uien in de salade is: zet ze een tijdje in koud water. De ergste scherpte gaat eraf en ze worden een beetje knapperiger.  En het is een supersimpel recept, ook fijn, want die laatste week voor de schoolvakantie is altijd druk, dus dan gaan we niet al te ingewikkeld doen in de keuken, toch?

Ingrediënten

700 g gele bietjes, 2-3 verse uien, 3 el olijfolie, 3 el witte wijnazijn, eventueel wat peterselie, p&z

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bietjes gaar in een pan met ruim water. Afhankelijk van de grootte duurt dat ½ uur tot een heel uur. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en een beetje afkoelen. Snijd het groen van de verse uien (dit gebruik je in dit recept niet, maar bewaar het voor een ander gerecht!) en snijd de ui in halve ringen. Doe ze in een kom, schenk er koud water op en zet 20 min,. in de koelkast. Haal de schil van de bietjes en snijd ze in blokjes. Roer de olie en azijn en wat p&z door elkaar en meng hier de nog lauwe bietjes door. Giet de uien af en dep droog en meng ze door de bietjes. Hak wat peterselie fijn en strooi over de salade. De volgende dag smaken deze bietjes nog zachter, bewaar ze in de koelkast maar eet ze op kamertemperatuur.