Bietjes met yoghurtsaus

Bietjes met yoghurtsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

In Turkije eten ze rode bieten graag als salade met yoghurtsaus, maar ook warm is deze combinatie uitstekend. Lekker met falafel of kleine gehaktballetjes en rijst of gierst!

Ingrediënten

700 g rode bieten, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, kneepje citroensap, 300 ml yoghurt, scheut olijfolie, p&z, ½ tl kaneel, handje verse peterselie

Bereidingstijd: 65 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten in hun schilletje gaar in ruim water, afhankelijk van de grootte van de bieten duurt dat 45 min tot 1 uur. Prik voorzichtig met een scherp mes, maar niet te vaak, want dan bloeden ze leeg. Maak intussen het sausje. Snijd het sjalotje zo fijn als je kunt en doe het in een kommetje. Pel het teentje knoflook en pers het bij de sjalot. Doe er een snuf zout op en een kneepje citroensap en roer even om. Meng er dan de yoghurt, olijfolie en een snuf kaneel door. Was de peterselie en hak het fijn. Als de bieten gaar zijn, laat je ze schrikken onder de koude kraan. Snijd boven- en onderkant er af en wrijf het velletje eraf. Snijd ze in partjes of blokjes en serveer met de saus. Strooi er op het bord wat peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Noedels met rode kool

Jawel, rode kool is een zomergroente!

Bekijk het recept

Gevulde zappho

Met bleekselderij, ei, kaas en peper

Bekijk het recept