Bietjespannenkoek
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptBietjes in het pannenkoekbeslag. Daar werd alles zo mooi roze van, dat zelfs Barbie mee op de foto mocht vandaag. Dit is een mooie manier om wat extra groente aan je menu toe te voegen, goed voor iedereen en zeker voor kinderen die anders alleen maar de ‘bietjes van oma’ lusten; met aardappels en een gehaktbal. Deze pannenkoek is licht verteerbaar door het gebruikte boekweitmeel, maar daardoor is het bakken wel een beetje lastiger. Gebruik een goede anti-aanbakpan en bak de pannenkoeken niet te groot en niet te dun. (Maar ook zeker niet te dik). Ach, de eerste pannenkoek mislukt meestal, maar een gescheurde pannenkoek smaakt ook goed hoor! Wij aten het als lunch, maar als lichte avondmaaltijd kan het natuurlijk ook.
Ingrediënten
2 bietjes, 200 g boekweitmeel, 2 eieren, 600 ml melk of rijst/haver variant, snufje zout, snufje tijm, kokosolie om te bakken, Voor de vulling:, 1 appel, kneepje citroensap, 1 pakje zachte geitenkaas, een handje sla bietenblad spinazie of rucola
Bereiding
Schil de bietjes en rasp ze met een fijne rasp. Meng met het meel, snufje zout en tijm, de eieren en melk tot een mooi roze beslag. Het beste kun je het beslag een half uurtje laten rusten, ik had daar geen geduld voor. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak niet te grote pannenkoeken. Bak de ene kant tot die op droogt en keer hem dan voorzichtig om en bak een paar min. de andere kant. Bak zo een stapel pannenkoekjes. Was intussen sla of een flinke hand rucola en snijd een appeltje in stukjes. Besprenkel de appel met wat citroensap en meng met het groen. Beleg elk pannenkoekje met wat sla en brokkel er een plakje verse geitenkaas over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »