Bimi met noodles en champignons

noodles met bimi en gekookt ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Koolrabi – tzatziki

Knapperig en fris

Bekijk het recept

Noodles zijn bij mijn meisjes zeer geliefd en deze snelle schotel is een fijn licht maal voor drukke dagen, want het is zo klaar. Bimi is niets anders dan een leuke broccoli-variant, eet vooral de hele steel op!

Ingrediënten

  • 400 g bimi
  • 150 g champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g noodles
  • 2 el sesamzaadjes
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el citroensap
  • olie om te bakken
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • eventueel bosui
  • 2 à 4 eieren

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel ze koud af en laat goed uitlekken in een vergiet. Kook de eieren zoals je ze lekker vindt, hard of halfhard… schrik ze onder de koude kraan en pel ze. Rooster in een klein koekenpannetje de sesamzaadjes tot ze wat kleuren en laat dan afkoelen op een bordje. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel ui en knoflook, snijd ui in partjes en hak de knoflook fijn. Was de bimi en bosui. Als de bimi erg lang is, kun je de steeltjes een stukje afsnijden, maar snijd het gewoon klein en eet het mee, het is allemaal eetbaar. Verwarm de olie in een wokpan en fruit ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de ketjap, gembersiroop en citroensap toe, 200 ml water en de bimi. Kook de bimi beetgaar en snijd intussen de bosui fijn. Roer de noodles ook door de bimi en warm even door. Voeg de sesamolie toe en proef even! Strooi op het bord de bosui en sesamzaadjes er over en leg op elk bord één of twee ei-helften.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept