Bleekselderij-quinoa risotto met kikkererwten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Simpel en smaakvol en ook een beetje saai, maar dat is enkel uiterlijk! En dat los je eenvoudig op door er een kleurige salade bij te serveren, dat kunnen ook gewoon een paar doorgesneden tomaatjes zijn en een enkel toefje groen, dat helpt al. Of je bak er nog wat lekkere paddenstoelen bij, dat kan ook goed. Echt fotogeniek wordt het niet, helaas. Toch is quinoa echt een heel mooi spul om aan je menu toe te voegen; het is makkelijk, snel klaar en bevat veel voedingsstoffen, ook naar verhouding veel eiwit. Prima voor een vegetarisch dagje dus! Mocht je toch nog iets willen toevoegen: gebakken vis of kip smaakt heier erg goed bij.
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 à 300 g quinoa
- 1 klein blikje kokosmelk (200 ml)
- 1 groentebouillontablet
- 2 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 potje kikkererwten
- p&z
Bereiding
Snijd de onderkant van de bleekselderij, trek de stelen los en snijd eventuele lelijke plekjes bij. Was ze grondig onder de kraan. Snijd in kleine boogjes. Als het teveel is, bewaar je het binnenste deel voor een soepje. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de quinoa in ruim water en laat uitlekken in een zeef. Verwarm olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg bleekselderij toe en bak al omscheppend een paar minuten. Plet het bouillonblokje op de bodem van de pan en voeg de quinoa toe. Bak al omscheppend tot het een beetje aan de bodem begint te plakken en voeg dan de kokosmelk en wat water toe, zoveel dat de quinoa nét onder staat. Voeg ook de oregano toe en kook in 15 min. gaar, roer regelmatig en voeg wat meer vocht toe indien nodig. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef (gebruik het vocht eventueel voor een geweldige vegan chocomousse!) en warm ze de laatste minuten mee. Draai het vuur uit, proef voor p&z en laat met deksel op de pan nog 5 min. rusten voor je het serveert.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 381
- Volgende »