Bleekselderijsalade met walnoten en kaas
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptSnijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…
Bekijk het receptBleekselderij, heerlijk om een knapperige salade mee te maken toch? Je kan bleekselderij goed combineren met tomaat of je maakt een wat gevuldere salade met kikkererwten of je maakt iets exclusiefs met een speciale kaas en onze Franse notenolie, hoe lijkt je dat?
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 50 g walnoten
- 2 el rozijnen
- 1 teen knoflook
- 1 tl fijne mosterd
- 1 el citroensap
- 50 g manchego kaas (of andere kaas)
- p&z
Bereiding
Week de rozijnen even in een kopje met heet water. Maak in een ruime kom een dressing van de mosterd, citroensap, notenolie, fijn geperste knoflook en wat p&z. Rooster de walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beetje kleuren en laat dan afkoelen op een bordje. Snijd de stengels van de bleekselderij-struik, verwijder eventueel ‘harde’ draden en was de stengels onder stromend water. Schud het water eraf en snijd ze in dunne boogjes. Dep ze droog en snijd ze in dunne plakjes. Meng ze door de dressing, het wordt lekkerder als je dit even laat intrekken. Snijd de kaas in kleine blokjes of dunne flinters. Meng de kaas en rozijnen door de salade. Hak de noten grof en strooi ze over de salade en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »