Bleekselderij soep met cashewnoten

Bleekselderijsoep met cashewnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Bleekselderij, prima knaagwaar rauw, een paar stengels door de pastasaus, wat door de soep, je kan er gerust een week mee doen. Je kan hem ook in één keer opmaken, door ‘m in dit lekkere soepje te stoppen. Makkelijk te maken en heel smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 ui,
  • 1 teen knoflook
  • 100 g cashewnoten
  • 1 flinke el boter
  • 1 groentebouillon tablet
  • half pakje sojaroom,
  • 125 ml droge witte wijn
  • p&z
  • eventueel wat bieslook of bosui

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en hak beide fijn. Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Houd 2 el ervan apart als garnering, of wat van het groene blad. Cashewnoten in een kaasmolentje of keukenmachine mooi fijnmalen, houd eventueel een paar nootjes voor de garnering apart. Smelt de boter in een (soep)pan. Fruit ui en knoflook glazig en voeg dan de bleekselderij toe (op die 2 el na). Bak het een minuut of 3 zachtjes, al omscheppend. Strooi daarna de gemalen cashewnoten erover en laat nog 2 min. zachtjes bakken. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg 800 ml water toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 min. koken. Als je wilt pureer je de soep. Room, witte wijn en de achtergehouden bleekselderij door de soep roeren en alles nog 1 minuut doorwarmen (niet meer laten koken). Proef voor p&z.  Garneer de soep in de kom met wat fijngesneden bieslook of bosui en een paar nootjes. Wat chilipoeder of olie is er ook lekker in.