Bleekselderijsoep

soep van bleekselderij met croutons

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kievit’s kaassaus

Een basic voor je kookrepertoire

Bekijk het recept

Polenta met auberginesaus

Smakelijk en troostrijk

Bekijk het recept

Met een aardappeltje en een goede blender maak je een zijdezacht soepje van je bleekselderij! Je kan hem opleuken met wat gebakken croutons en zelfs stukjes gebakken worst, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een draai peper uit de molen en een drupje olijfolie is ook lekker.

Ingrediënten

1 flinke bleekselderij, 1 grote ui, 1 grote aardappel, 2 tenen knoflook, flinke scheut olijfolie, 1 laurierblaadje, 1 tl tijm, 2 kip- of groentebouillontabletten, p&z, 1 el vers citroensap, Voor de croutons:, twee boterhammen, 1 teen knoflook, olijfolie

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide. Snijd boven- en onderkant van de bleekselderij en was de stengels en snijd in stukjes. Verhit een royale scheut olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de bleekselderij toe en bak op laag vuur ongeveer 10 min. Schil de aardappel en snijd in stukjes en bak intussen eventueel de croutons, als je die in je soep wilt. Voeg na 10 min. de aardappel toe aan de soep,  de tijm en het laurierblaadje. Los de bouillonblokjes op in 800 ml kokend water en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en kook zo’n 20 min. tot  de aardappel zacht is. Vis het laurierblad uit de soep en pureer met de staafmixer. Wil je hem echt zijdezacht dan is de blender nog beter. Maak op smaak met wat citroensap en proef voor p&z. Serveer met de croutons en wat peper uit de molen.
Zelf croutons maken is heel makkelijk: 2 boterhammen in blokjes snijden en bakken met wat olijfolie en knoflook uit de pers. Gevulder maak je de soep met stukjes gebakken worst: druk de vulling uit de worst en bak het rul en verdeel dit over de soep als je hem serveert.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK