Bloemkool frittata met rode ui en tomaat

frittata met bloemkool en tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Een frittata is één van de simpelste dingen die je kan maken als je iets van te voren wilt maken, bijvoorbeeld om mee te nemen naar een potluck-etentje.  Kook wat groente voor, mik er geklutste eieren over, bak het in de oven, veel meer is het niet. Deze keer een frittata met bloemkool, maar ook prei, courgette, snijbiet, broccoli, spinazie…. allemaal prima voor zo’n gerecht. Zorg dat de groente niet te vochtig is, anders krijg je geen samenhangend geheel. Lekker voor een picknick, met sla en vers brood!

Ingrediënten

1 kleine bloemkool, 1 flinke rode ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 2 tomaten, 6-8 eieren, 100 ml (plantaardige) room,  ½ el mosterd, 1 tl paprikapoeder, 1 el Italiaanse kruiden, eventueel 100 g geraspte belegen kaas

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  Was de bloemkool, snijd in roosjes en snijd de stronk mee in plakjes. Stoom ze net aan beetgaar in 5-8 min. Pel ui en knoflook en snipper beide. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 min. Snijd de steelaanzet uit de tomaat, halveer ze en snijd in halve plakjes. Vet een grote bakvorm in en verdeel bloemkool erover, daarna ui. Breek de eieren boven een kom en kluts met de room, kruiden en p&z. Verdeel de tomaatplakjes over de bloemkool en giet het eimengsel erover. Als je wilt strooi je er nog kaas over. Bak een half uur in de oven tot het ei gestold is. Warm en koud lekker!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK