Bloemkool met tomaat en bonen

bloemkool-tomaat-bonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boekweitsalade met bietjes, radijs en rucola

Boekweit is een beetje een vergeten gewas, wat mij betreft ten onrechte. In een salade, koud of lauwwarm, smaakt hij…

Bekijk het recept

Eenpans- spaghetti met venkel, citroen en munt

Alles in één pan, dat is lekker koken!

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 bloemkool
2 sjalotjes
1 teen knoflook
3 tomaten
blik kidneybonen
scheut olie
1 el oregano
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en de stronk kan mee in plakjes. Stoom gaar. Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Fruit in wat olie glazig. Voeg de bloemkool, oregano, peper & zout en in blokjes gesneden tomaat en uitgelekte kidneybonen toe en warm alles goed door.

Wij aten het met gekookte boekweit, maar rijst of aardappels gaan ook prima.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pittige spitskool met falafel en yoghurtsaus

Een beetje bleek, maar stiekem heel smaakvol

Bekijk het recept

Romige wortels uit de oven

Feestelijk en makkelijk te maken

Bekijk het recept