Bloemkool met tomaat en bonen

bloemkool-tomaat-bonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto alla Parmigiana met asperges

risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel té kort.

Bekijk het recept

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 bloemkool
2 sjalotjes
1 teen knoflook
3 tomaten
blik kidneybonen
scheut olie
1 el oregano
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en de stronk kan mee in plakjes. Stoom gaar. Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Fruit in wat olie glazig. Voeg de bloemkool, oregano, peper & zout en in blokjes gesneden tomaat en uitgelekte kidneybonen toe en warm alles goed door.

Wij aten het met gekookte boekweit, maar rijst of aardappels gaan ook prima.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK