Bloemkoolcouscous met linzen

Print Friendly, PDF & Email

Er staan op deze site verschillende varianten van bloemkoolsalade, ook wel bloemkoolcouscous of bloemkoolrijst genoemd. Het is een fijne manier om eens een maaltijd zonder klassieke koolhydraten te maken. Je kan de bloemkool raspen met een machine, maar ook met de hand op een grove rasp, dat deed ik gewoon op de camping. Een heerlijk buitenwerkje, je hoeft buiten nooit zo op te letten als je knoeit, fijn is dat. Thuis kun je de bloemkool ook iets garen in een wok of oven als je het rauw iets te scherp vindt. Of, bijvoorbeeld omdat je op de camping bent, laat hem gewoon iets langer met in iets meer dressing staan, dat helpt ook!

Ingrediënten

1 bloemkool, 4 el olijfolie, 1 rode ui, ½ tl kerriepoeder, 1 tl gemalen komijn, 3 tomaten, 1 blikje of potje linzen, handje peterselie en eventueel wat verse munt, klein bakje zwarte olijven, eventueel 5 el pompoenpitten,  olie, ½ citroen, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en laat daarna afkoelen. Pel het uitje en snijd zo fijn als je kunt. Doe hem in een ruime kom en doe er een snufje zout op en het sap van een halve citroen en roer even om. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt, je kan dat ook doen met een grove rasp. Je kan de bloemkool rauw eten, je kan hem ook met 2 el olie een beetje garen in een wok (of op een bakplaat in de oven), wat je wilt. Doe de bloemkool in de kom bij de ui. Meng met wat olie, kerrie, komijn en peper. Snijd de blaadjes van de peterselie en verse munt fijn. Snijd de tomaten in stukjes en laat de linzen uitlekken. Meng de tomaat, linzen, olijven en kruiden door de couscous en serveer.