Bloemkoolkoekjes

koekjes van bloemkool met een yoghurtsausje erbij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pasta met gebakken courgette en saliepesto

Geraffineerd en toch eenvoudig

Bekijk het recept

Risotto met gele biet en walnoten

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes!

Bekijk het recept

Soms heb je zin om te snacken, dat kan ook gewoon met groente, gelukkig. Wij aten er een frisse salade van kool en wortel bij, dus onze portie groente kregen we zeker weer binnen! Ik denk dat ze ook als echte snack of in je broodtrommel prima zullen smaken!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 5 el rijstmeel
  • 1 el maïzena
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el kerrie
  • 1 tl sambal oelek
  • p&z
  • eventueel wat gehakte peterselie of groen van selderijVoor het sausje:
  • 4 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl dillegroen (gedroogd)
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd in roosjes, de stronk kan ook gewoon mee. Pel ui en knoflook en snijd e ui in snippers en hak de knoflook een beetje kleiner.  Ik gebruikte mijn keukenmachine, met een rasp kom je ook een heel eind. Maal de bloemkool, ui en knoflook fijn en doe er de eieren, rijstmeel (bloem kan ook), maïzena, kerrie, sambal en p&z bij. Hak peterselie fijn en meng door het mengsel. Rasp een stukje kaas (ik gebruik hier de laatste kontjes voor die ik opspaar) en meng die er ook door. Vet een bakplaat in met olie en schep met een lepel of ijsbolletjestang gelijke bergjes op de bakplaat en maak een beetje plat. Bak in de oven tot het er een beetje droog uit ziet (15 min. ) en keer dan voorzichtig om en bak nog 10 min.. Intussen maak je een lekker sausje door simpelweg alle ingrediënten te mengen, de knoflook pers je fijn. Serveer de koekjes met het sausje.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK