Bloemkoolpizza met tijm, paprika en gehakt

Bloemkoolpizza met tijm, paprika en gehakt

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.

Bekijk het recept

Bloemkool roosteren in de oven vind ik de lekkerste manier om bloemkool te eten. Deze keer mocht ie op de pizza, heel verrassend en lekker! Zelf pizza maken is in mijn huishouden een stuk gemakkelijker geworden sinds ik een keukenmachine heb. Meel en andere ingrediënten in de kom, draaien en nog geen 5 min. later is mijn deeg klaar om te rijzen. Ook zonder machine valt het reuze mee hoor, maar het moet natuurlijk wel even een uur rijzen. Eventueel kun je het deeg al op een eerder moment maken en in je koelkast wegzetten en daarna zet je het zo’n 3 kwartier op een warme plek. Voor als je ’s ochtend nog wel even tijd hebt, maar ’s avonds een wat minder. Wat je ook kan doen is gebruik maken van kant en klare wraps, dan ga je helemaal snel!
Koken is vooral ook je creativiteit inzetten. Lukt het één niet, dan verzinnen we wat anders. Zo kun je in plaats van bloemkool kun je ook andere groente gebruiken. Kook dingen als spruitjes of venkel 5 min. voor met een bodem water en laat ze dan uitlekken. In plaats van vegetarisch gehakt kun je natuurlijk ook dierengehakt rul bakken en gebruiken. Lekker met een groene salade erbij.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 kleine rode ui, 1 teen knoflook, paar takjes tijm, p&z, olijfolie, 1 potje tomatenpuree, 1 bol mozzarella, 1 bakje vegetarische gehakt, handje walnoten, Voor het pizzadeeg:, 300 g bloem, 1 el gedroogde gist, 3 el olijfolie, 150 ml lauwwarm water, 1 tl zout

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst het deeg: Meng de bloem met de gist en voeg dan olie, zout en water toe. Kneed tot een soepel deeg en laat het op een warme plek rijzen. Leg een vochtige theedoek over de kom. Het moet ongeveer een uur rijzen. Dus je kunt nu nog even een half uur wat anders doen…. Dan ga je aan de slag! Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het groen van de bloemkool en spoel hem even af. Dep droog en snijd dan in plakjes, wanneer je grote plakken snijd, verdeel je die nog in 2 of 3-en. Spreid ze uit op een bakplaat en ris wat tijm van een paar takjes erboven. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er wat p&z over. Schuif boven in de oven en zet de kookwekker op 15 min. Nu bereid je de rest van de groente voor. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pluk de mozzarella in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel het teentje knoflook en pers het uit boven een kommetje. Meng met de tomatenpuree, een lepel olijfolie en wat p&z. Intussen is het misschien tijd om de bloemkool even om te scheppen, die mag nog wel 10 min. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en rol het deeg uit tot een grote lap. Smeer de tomatenpuree uit over het deeg. Daar bovenop strooi je het vegetarische gehakt. Dan volgt ui en daarna de bloemkool uit de oven. Dan mozzarella, paprika en walnoten en dan de pizza een 15 min de oven in, zet de temperatuur op 220°C.