Palmkoolchips

Print Friendly, PDF & Email

chips van palmkool in een zakje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis
Print Friendly, PDF & Email

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept

Dat leek me nou leuk voor de kinderen in de herfstvakantie: palmkoolchips! Dan mag je snacken bij het avondeten (bak je ook de bloemkoolkoekjes?) en eet je stiekem toch groente :). De rest van de palmkool kun je eten als salade, door de pasta of risotto of in een lekker soepje, het is zulk lekker spul!

Ingrediënten

  • 400 g palmkool (ik gebruikte 200 g blad zonder nerven)
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el baharat kruidenmix 9of andere kruiden naar keuze)
  • 1 el sesamzaad
  • ½ tl zout

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Ris voorzichtig het groen van de nerven en was het groen.  Laat uitlekken (ik gebruikte de sla centrifuge) en snijd of scheur in stukjes van ongeveer 4 cm lang. Meng in een kom de olie met het zout, sesamzaadjes en een kleine lepel baharat. Meng hier met je handen de kool stukjes door, zodat alle bladeren iets meekrijgen van de olie en kruiden. Spreid de blaadjes uit over twee bakplaten (of bak het in twee keer), ik bakte ze 9 min. Kijk goed of ze niet verbranden. Ze worden niet zo knapperig als aardappelchips, maar het knispert leuk! Varieer ook gerust met andere kruiden, met de baharat worden ze best pittig, misschien is kerrie of alleen paprika en wat komijn voor wat jongere kinderen een betere optie, maar dat heb ik niet geprobeerd. Eet zodra het genoeg is afgekoeld.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis
Print Friendly, PDF & Email

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept