Bloemkoolragù – bij pasta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptDit recept met bloemkool is lekker makkelijk, tenminste als je de gelukkige bezitter van een keukenmachine bent, want met de grove rasp een hele bloemkool raspen is best nog een klusje. Verder is het heel simpel te bereiden!
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 5 ansjovis-sliertjes
- 1 tl venkelzaad
- 2 el tomatenpuree
- 150 ml passata
- 350 g pasta naar keuze
- 50 g Parmezaanse kaas
- handvol peterselie
Bereiding
Pel de ui en knoflook en snipper beide fijn. Was de bleekselderij en snijd in kleine stukjes. Boen de wortel schoon en snijd eerst in de lengte in repen en dan ook in blokjes. Doe de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook glazig. Doe de bleekselderij en wortel erbij en een snuf zout. Laat met een deksel op de pan zo’n 20 min. zachtjes bakken, roer af en toe. Maak intussen de bloemkool schoon en rasp hem met een grove rasp of met de keukenmachine in grove korrels. Rasp de Parmezaanse kaas. Was de peterselei en hak fijn. Voeg de ansjovis en het venkelzaad toe aan de groenten in de pan en bak 2-3 min., of tot de ansjovis is gesmolten. Voeg de tomatenpuree en de passata toe, draai het vuur middelhoog en bak nog 3-4 minuten al roerende, tot het mengsel donkerder wordt en de olie zich scheidt van het mengsel. Voeg de bloemkool toe, roer door en bak nog 6-8 min., of tot de bloemkool is geslonken en aan de bodem van de pan blijft plakken. Breng intussen een grote pan flink gezouten water aan de kook. Kook de pasta net al dente, giet af en vang hierbij 400 ml kookwater op. Voeg de helft van het water, de pasta en de helft van de kaas toe aan het bloemkoolmengsel. Roer door elkaar, bak nog ca. 1 minuut en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Serveer in een diepe kom of bord en strooi op elke portie nog wat kaas en wat peterselie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 378
- Volgende »