Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Print Friendly, PDF & Email

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen! Lekker met aardappels, rijst of gierst.

 

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 2-3 sjalotjes, 25 g boter, 1 groentebouillonblokje, peper,Voor de kaassaus:, 1 el bloem, 1 bekertje  slagroom, 125-150 g versgeraspte cheddar, peper, 1 el fijngehakte bleekselderijblad

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de bleekselderij zorgvuldig, verwijder het bladgroen en de grove vezels en bewaar wat van het bladgroen. Snijd de bleekselderij in stukken, zodat ze in je ovenschaal passen, halveer erg dikke stengels in de lengte. Pel de sjalotten en hak ze daarna fijn. Laat de boter smelten in een ruime pan en fruit er de sjalotten licht in aan. Voeg er 400 ml water en een bouillonblokje aan toe en roer tot het is opgelost. Voeg dan de bleekselderij toe en geef het wat peper. Laat de bleekselderij ongeveer 20 min. smoren tot de bouillon bijna volledig verdampt is, je moet ongeveer 125 ml vocht over houden. Laat de ingekookte bouillon met de slagroom even aan de kook komen en laat daar dan de cheddar in smelten.  Meng de eetlepel bloem aan met een beetje water tot een papje en bind hiermee de saus. Proef of je er nog peper bij wilt. Leg de bleekselderij in een ovenschaal en schenk er de saus over. Bak ongeveer 15 min. in de oven. Bestrooi met fijngehakt selderijblad en serveer.