Bloemkooltaart met tomaatjes en feta

bloemkooltaart met tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlofsalade met ei en rucola

Witlofsalade met ei en rucola, pompoenpitjes en feta

Witlof is heerlijk en zo super veelzijdig! En je kan er echt veel meer mee doen dan de klassieke witlof-ham…

Bekijk het recept

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 bloemkool
5 plakken bladerdeeg, ontdooid (of maak zelf deeg!)
boter om in te vetten
4 eieren
150 ml slagroom
100 g feta
10 cherrytomaatjes
1 tl oregano
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien en vet vast een ovenschaal in.

Was de bloemkool en snijd in plakken. Dat kruimelt heel erg, dat geeft niks, alles doet mee. Het idee is dat je een aantal mooie dwarsdoorsnedes hebt. Doe alles in het mandje van de stoompan
en stoom alles 8-10 min. voor, tot het net aan een beetje in te prikken is. Was de tomaatjes en halveer ze, snijd de kaas (een half pakje) in blokjes. Klop de eieren los met de slagroom en voeg oregano en p&z toe.

Bekleed de ovenvorm met het deeg, laat de lapjes overlappen en druk ze goed aan. Prik wat gaatjes in de bodem en schik de bloemkool er op. Verdeel de tomaatjes en de kaas erover en schenk het eiermengsel erop. Bak in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer met een lekker groene salade.

Zelf deeg maken
Ingrediënten: 300 gr bloem; 150 gr boter; snuf zout; 1 ei; 2-3 el koud water
Bereiding: Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap.