Boerenkool uit de oven met tomaat en basilicum

boerenkool met tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: stevige soep met brood, bonen en palmkool

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Ook in de zomer smaakt boerenkool natuurlijk prima, al knarst het bij veel mensen omdat ze denken dat het moet vriezen en dat er rookworst bij moet. Maar dat is dus allemaal niet waar, met tomaat en basilicum kan het ook. Soms worden de blaadjes hier en daar knapperig in de oven, dat smaakt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • Boerenkool (ongeveer 700 g)
  • olijfolie
  •  handvol tomaatjes
  •  handvol basilicum
  •  p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven, was het grondig en snijd in grove stukken. Leg de stukken op een bakplaat (ja dat is een berg) en sprenkel er olie over en hussel met je handen alles goed om. Strooi er wat p&z over en schuif in de oven (op 200°C). Na tien minuten schep je het een keer om en leg je er gehalveerde tomaatjes op en een handvol fijngesneden basilicum. Bak nog 10 min. en serveer. Lekker met rijst of pasta, bijvoorbeeld.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK