Provençaalse ratatouille

Print Friendly, PDF & Email

Provençaalse ratatouille

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Doe de ratatouille-rim-bim….ken je dat lied? Hoe dan ook, ratatouille is eenvoudig en lekker. Vooral als je hem langzaam een uur of langer laat sudderen, wordt hij extra lekker! Met wat komijn, cayennepeper en koriander krijgt hij een wat Arabisch tintje, ook lekker. Serveer met rijst, pasta of vers brood.

Ingrediënten

1 aubergine, 1 courgette, 1 paprika, 1 ui, 4 tenen knoflook,  1 blik tomatenstukjes, 1 blik kikkererwten, snuf kristalsuiker, 1 tl tijm, handvol verse peterselie of basilicum

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de aubergine en courgette in halve plakjes en bestrooi ze met zout. Laat in een vergiet een 20 min. zweten. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel vast de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Spoel de aubergine en courgette af en dep droog met een schone theedoek.

Verhit een scheut olie in een grote gietijzeren pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze wat slap worden, maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook uit de pers en paprika’s toe en bak alles onder af en toe roeren 2-3 min. Voeg de courgette en tijm toe en bak nog 3 min. Voeg dan de tomaten en de suiker erbij. Voeg wat p&z toe en laat minimaal een half uur sudderen, op heel zacht vuur 1½ tot 2 uur is nog beter. Roer af en toe en doe het deksel schuin op de pan als het te vochtig is, zodat er wat vocht kan inkoken. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en warm ze de laatste 10 min. mee. Hak peterselie en/of verse basilicum en roer dit tot slot door de ratatouille.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept