Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm

Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm

geschreven door Kievit op 13 november 2020

Spruitjes zijn superlekker, gelukkig vinden onze kinderen dat ook. Dat duurde wel even, maar met geduld en dikke lagen kaassaus hebben ze spruiten leren eten. Ik geloof echt in kinderen leren eten en dat betekent dat ze moeten proeven. Iets niet lekker vinden mag, maar altijd proeven, elke keer weer opnieuw, dat helpt. En dat wordt makkelijker als je ook iets lekkers op je bord hebt. Dus bij spruitenvrezers zou dat kaassaus kunnen zijn, of knapperige spekjes tussen de spruiten. Sommigen gaan voor spruiten met banaan, maar persoonlijk trekt me dat helemaal niet.  Wij zijn inmiddels gevorderd, dochter van 15 maakte deze spruiten uit de oven. Ik hoefde alleen nog maar een foto te maken en kon daarna aanschuiven. Heerlijk als opvoeding werkt. Wij aten er romige saus en pasta bij, een prima combinatie!

Ingrediënten

  • 700 g spruitjes
  • 250 g rode ui
  • 3 takjes tijm of gemengde Italiaanse kruiden
  • p&z
  • 2 el olijfolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 40 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Dat is best een werkje, dus het is een idee om dat gezamenlijk tijdens een pauze aan tafel te doen. Pel de uien, halveer ze ook en snijd ze in partjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in kokend water met zout. Giet ze af en spoel onder koud water. Schep de spruitjes op de bakplaat om met rode ui, tijm en olie. Breng op smaak met versgemalen p&z. Rooster de spruitjes in het midden van de oven in ongeveer 25 min. lichtbruin en beetgaar, schep een paar keer om.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!